fbpx

Joris Posthumus

Joris Posthumus - Saxofoondocent - Muziekles Den Bosch

Saxofoondocent

Joris is als saxofonist en componist actief op podia in binnen- en buitenland. De laatste tijd ligt zijn focus vooral op Azië en dan met name Japan.

Met zijn Japanse band, Joris Posthumus Group bracht hij in 2016 het album Tokyo’s Bad Boys uit, een album opgenomen in Japan met muzikanten die Joris tijdens eerdere tours in Japan had ontmoet en mee samen heeft gewerkt.

Play Video

Een uitgebreide tour door Japan volgde en in 2017 speelde hij met deze groep een club tour door Nederland en België, waren te gast in het tv-programma DWDD en werden later dat jaar uitgenodigd om te komen spelen op het NSJ Festival.

Na het afronden van een voortraject van concerten in Japan in 2018 en 2019 is Joris in februari 2020 na een korte try-out tour in Japan de studio in gedoken voor het opnemen van een 2de album met deze groep en zal in de loop van 2021 worden uitgebracht.

In mijn lessen probeer ik via de spelende en improviserende weg je muzikale rugzak te vullen met vaardigheden die je nodig hebt om saxofoon te spelen en ontdekken. Spelen en improviseren op de saxofoon is niet gebonden aan een bepaalde stijl muziek, en de saxofoon is dan ook is vrijwel in elk genre terug te vinden.

Mijn lessen zijn voor iedereen, voor de beginner maar ook gevorderde speler.

Samen met jou bepalen we een plan van aanpak waarbij het ontdekken van muziek en de saxofoon, beheersing van je instrument en geluid centraal staat. Voor mij als docent is het heel fijn om te weten wat jij wilt, wat je al kunt zodat we gericht kunnen werken aan je doelen en bezig kunnen zijn met waar het echt om gaat, muziek maken!

Play Video
Meer weten?