Muziekfestival met als thema 'The Beatles'

Georganiseerd door MuzieklesDenBosch en Huis73 Muziekfestival met als thema 'The Beatles'

WAAR:

Hybrid Online & op locatie; Facebook Live & Twitch Live

Tijd & Datum:
29 november 13:00 – 17:30​

We heten je van harte welkom op het Hybride festival. Dat wil zeggen: Een festival die sowieso door kan gaan, ondanks geldende maatregelen, en waar mensen op locatie én thuis samen onderdeel zijn van het festival met een rijk afwisselend programma.

Op 29 november zullen we vanaf 13:00u de livestream starten. Er zijn dan optredens, Masterclasses, er is een pubquiz*, een muziekbingo* (*Let op: vooraf aanmelden) met prijzen, en lokale muzikanten uit regio ‘s-Hertogenbosch komen in beeld.

Speciaal hebben we het thema ‘The Beatles’ hieraan gelinkt, omdat ditjaar de band 60 jaar geleden gestart is, en 50 jaar geleden opgehouden. Een beatles-expert vertelt verhalen, we spelen nummers van de beatles en zien hoe veelzijdig hun invloed op de muziek geweest is. Er zal een veelzijdig programma zijn waar regelmatig duidelijk The Beatles weer terugkomen.

Via deze link vindt je de livestream. Zet jezelf op ‘gaan’ bij het evenement en je krijgt een notificatie als we live zijn. We houden je ook op de hoogte wanneer je een like geeft op de facebookpagina van MuzieklesDenBosch. Verder kun je je onderaan deze pagina inschrijven voor onze nieuwsbrief.

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Standaard. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

De tickets voor de pubquiz zijn beschikbaar via www.huis73.nl

Tot ziens op het festival! Zet hem in je agenda -> 29 November 13:00 – 17:30*

‘Music Mash Up: The Beatles’

13:00-13:15

Opening Jeugdorkest

De opening van deze Music Mash Up wordt uitgevoerd door het jeugdorkest van Filharmonisch Orkest Den Bosch. Een symfonieorkest voor jongeren van 10 ™ 18 jaar. Speciaal voor deze dag brengen ze een afwisselende Beatles Medley. Dit alles o.l.v. dirigent Lex Bergink.

Zet deze opening zéker alvast in je agenda, dit belooft iets moois te worden!

13:15-13:30

Opening Beatles thema

Multi-instrumentalist Peter Vorrink is een echte Beatles kenner. Over ieder geschreven nummer, anekdote en wat al niet meer weet Peter verrassende details. Naast het vertellen van verhalen, speelt hij de nummers ook zelf. Daarom noemen we zijn optreden geen lezing maar een performance. Hij is de hybryde reisleider tijdens deze middag durende Beatlestrip met als afsluiting een pubquiz. “wat weet jij over de Beatles”

13:30-14:00

Online Muziekbingo

Guus van Marwijk neemt jullie allemaal mee met een verzameling aanstekelijke songs. Terwijl je meezingt, kijk je of de artiest op je kaart staat. En als je de eerste bent met een volle rij, of zelfs volle kaart, ga jij misschien wel met een prijs naar huis!

14:00-14:30

Bas van Wetten over de rol van Sessiemuzikant en Bandleider.

Masterclass 1 met Q&A: Na afloop: Master in chat

Bas van Wetten is in 2013 afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg, waar hij zich heeft gespecialiseerd als sessiemuzikant. Momenteel speelt hij in de vaste begeleidingsband van Andre Hazes en in de M&M Band, waarmee hij diverse Nederlandse artiesten begeleid. In de masterclass vertelt hij hoe hij te werk gaat als sessiemuzikant, zowel live als in de studio.

14:30-15:00

Optredens leerlingen Tussendoor: Beatles expert verhaalstukjes

Een van de moeilijkste onderdelen van muziek maken is het kunnen (en durven) delen met anderen! Het is spannend, maar tegelijkertijd óh zo mooi om er samen van te mogen genieten. Hier zullen optredens te zien zijn van leerlingen die zelf iets laten horen van wat ze bij ons in de lessen hebben voorbereid, maar ook optredens van bandjes die speciaal samengesteld zijn voor dit festival. Help mee door ze aan te moedigen en een hart onder de riem te steken!

15:00-15:30

Thomas Waterreus masterclass rap

Masterclass 2 met Q&A: Na afloop: Master in chat

De Gelogeerde Aap (Thomas Waterreus) kun je wellicht kennen van het illustere duo Boef en de Gelogeerde Aap. De Tilburgers wonnen in 2010 de Publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland, tekenden bij Top Notch en brachten de trilogie ‘Vind Ons, Wij Zijn, Niet Hier’ uit. Met shows op o.a. Lowlands, Sziget en Noorderslag, en meerdere clubtours door het land, mag je De Gelogeerde Aap gerust een ervaren rapper noemen. Momenteel is hij druk bezig met het schrijven en opnemen van zijn eerste solo album. Naast zijn werk als rapper is Thomas docent op de Rockacademie in Tilburg en op de Herman Brood Academie in Utrecht. Thomas zal op zijn eigen karakteristieke, energieke en positieve manier zijn verhaal vertellen, tips geven en jullie proberen te voorzien van een flinke dosis motivatie!

15:30-16:00

Masterclass Lesverdieping Jan LL optredens / band & ukelelegroep

Jan van de Laar presenteert de lesverdiepingsmap van MuzieklesDenBosch. In dit expiriment is geprobeerd om een brede ontwikkeling als muzikant veilig te stellen. Hoe dat werkt, en wat je eraan hebt krijg je hier uitgelegd. Verder zijn er weer wat optredens, ditkeer van samenspel van band, en de Ukelelegroep van MuzieklesDenBosch.

16:00-16:30

Roy van Roosendaal: Masterclass productie

Masterclass 3 met Q&A: Na afloop: Master in chat

Roy van Rosendaal is een muzieknerd. Zijn sound wordt getypeerd door doordachte producties en veelvoudig gebruik van gitaarpedalen en goedkope casio’s. In zijn studio (Ruisendaal) komen muzikanten van verschillende genres langs om hun muziek onder de loep te laten nemen. Maar hoe ga je als producer om met muzikanten? En hoe bepaal je je sound en waarom is dat belangrijk? Hier gaat Roy in zijn masterclass op in.

16:30-17:00

Optredens leerlingen Tussendoor: Beatles expert verhaalstukjes

amen muziek delen is al eeuwenlang iets waardevols. Ook vandaag willen we íedereen een kans geven om zijn/haar muziek te laten horen. En het leukste is: Jij mag meegenieten. Tussendoor hoor je verhalen over de Beatles, die in de pubquiz nog wel eens van pas zouden kunnen komen.

17:00-17:30

Pubquiz, tevens afsluiting festival

Door de dag heen zijn jullie veel te weten gekomen over ‘The Beatles’. Schenk je favoriete drankje in, ga er goed voor zitten en daar gaan we: Misschien ga jij er wel vandoor met de titel ‘Beatles-Expert van Den Bosch’ – en daar hoort natuurlijk een leuk presentje bij.

Geef je hier op voor de pubquiz:
https://huis73.op-shop.nl/6282/beatles-hybride-festival-reservering-voor-de-pub-quiz/29-11-2020

Hiermee sluiten we samen de dag af, uiteraard ook met een muziekje erbij gespeeld door de docenten die erbij zijn deze dag.

Teamfoto - Muziekles Den Bosch - 's Hertogenbosch