Persoonlijke Aanpak

Bij ons sta jij centraal: jouw muzieksmaak en je beleving van muziek is uniek. De één houdt van flink rocken, de ander heeft liever hiphop, popmuziek, klassieke of bijvoorbeeld musicalmuziek. Onze docenten zijn veelzijdig en staan klaar om de lessen zó in te vullen, dat je krijgt wat jíj nodig hebt. Zo passen onze docenten de les aan op niveau, leeftijd en achtergrond van elke leerling: We zorgen voor een persoonlijke begeleiding.

Wij vinden het belangrijk dat je jezelf thuis voelt. Muziek maken is voor veel mensen ook iets persoonlijks, wij snappen dit en houden daar rekening mee. Wij moedigen je graag aan en helpen je als het soms even wat lastiger gaat. Uiteindelijk willen wij graag dat je plezier blijft beleven aan muziek.

Gericht op optimale ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk dat lessen zo goed mogelijk worden gegeven, op alle vlakken. Helaas zijn veel muziekscholen (vaak noodgedwongen) bezig met het geven van steeds kortere lessen, van soms maar 20 minuten. Recent onderzoek wijst uit dat 40 minuten de meest effectieve lestijd is en daar gaan wij dan ook voor.

We nemen de tijd om jou de begeleiding te geven die je verdient. Ook zijn de leslokalen zo ingericht dat we kwaliteit in onze lessen kunnen bieden. We gaan in elk lokaal voor een fijne rustgevende sfeer: Door een goede akoestiek en demping zijn makkelijker meer details in muziek te onderscheiden. Wij gebruiken dit om leerlingen te laten groeien in muzikaal gehoor. Verder hebben we in ieder lokaal een geluidsset en hoog kwaliteit muziekinstrumenten: goed geluid en een fijn bespeelbaar instrument inspireert bij het muziekmaken.

Opnamestudio als aanvulling

MuzieklesDenBosch heeft ook een eigen opnamestudio, ‘Mosaic Music, waar je professionele opnames kan laten maken. We kunnen je helpen in je voortgang als muzikant, bijvoorbeeld wanneer je een demo nodig hebt (om eigen muziek aan anderen te laten horen, of voor een auditie van een opleiding). Ook geven we regelmatig een leerling de mogelijkheid om een professionele film- en geluidsopname te maken in de ‘Vitrinekast’. Dit voegt toe aan de inspiratie voor de lessen en is een toffe manier om aan anderen te laten zien waar we mee bezig zijn.

Ook in de studio weten we dat goed materiaal en een goed geluid inspireert; vandaar dat we zowel analoge als digitale hoogstaande studio-apperatuur gebruiken, met merken zoals Neumann, Apogee, Universal Audio, Fender, Gibson Yamaha, Roland, Sennheiser, Markbass en vele anderen.

Inspirerende lesinhoud

Vanaf de eerste les willen we je laten beleven hoe leuk het is om muziek te maken. In veel muziekstijlen zitten elementen die je als beginner al snel kunt spelen. Een aantal dingen die in de lessen kunnen terugkomen zijn: samenspelen/meespelen met muziek; muziek naspelen op gehoor; improvisatie en creativiteit; muziek  lezen en schrijven; knowhow over de achtergrond van muziekstijlen.

Onze docenten staan zelf veel op het podium en zijn actief in de muziekwereld. Daarvandaan nemen ze kennis en enthousiasme mee naar de lessen.

De lesinhoud wordt altijd gekoppeld aan jouw persoonlijke muziekbeleving en niveau. We organiseren enkele keren per jaar optredens, waar leerlingen samen in bands kunnen spelen. Hiermee heb je een bewust doel om naartoe te werken en word je door elkaar geïnspireerd.

Begin nu met lessen

Start je eerste les en ervaar hoe wij jou inspireren om muziek te maken.

Je kunt vrijblijvend een proefles inplannen om te beleven hoe onze aanpak bij jou past.