fbpx

Vitrinekast

Wij zijn trots op onze leerlingen. In ‘’De Vitrinekast’’ vangen we in beeld en geluid waar leerlingen mee bezig zijn. Met begeleiding van hun docent presenteren de leerlingen zich op een manier die bij hen past. Hiermee willen we jullie laten horen wat voor muziek wordt gemaakt. Zo krijg je de kans om via de ‘’glazen wand’’ naar binnen te kijken.

Stella – Road to Mandalay

Stella heeft zangles bij onze docent Jan. Ze daagt haarzelf en Jan uit door altijd de uitdaging te zoeken. In dit liedje zijn ze bezig geweest met sound, echt een verhaal vertellen, en een verkenning van meerstemmigheid. We hebben erg veel plezier gehad met de opnames en we wensen jullie veel luisterplezier. Stella met het nummer Road to Mandalay.

Eef – Things Behind the Sun

Eef heeft gitaarles bij onze docent Thuur. Voor dit nummer maakt ze gebruik van verschillende technieken en speelt ze prachtige akkoorden in haar versie van ”Things Behind the Sun”. Zangdocent Jan heeft speciaal voor de gelegenheid vocalen opgenomen.

Carola – Without your Help

Carola van Herpen heeft gitaarles bij onze docent Thuur. Ze kwam afgelopen zomer met een heel concrete vraag: Omdat ze graag zang wil studeren aan de Herman Brood academie, wil ze zichzelf beter leren begeleiden op de gitaar. Voor dit nummer tokkelt ze mooie liggingen op een klassieke gitaar, en het is ook nog eens een eigen nummer. Knap gedaan, Carola!

Yulia – Bach Invention no. 8

Deze maand hebben we een erg bijzondere Vitrinekastleerling genaamd Yulia Bogdanova. Ze speelt op haar jonge leeftijd al de mooiste klassieke pianostukken. Zie hier onze studente Yulia met Bach Invention no. 8 in F majeur. Elke keer als wij hem luisteren valt onze mond op van wat Yulia al kan op haar leeftijd. Dit is zeker de moeite waard om te bekijken!

Milan – Leave A Light On

Milan heeft les bij onze gitaardocent Wessel. Hij is in de laatste jaren veel bezig geweest op muzikaal vlak en bespeelt verschillende instrumenten. Milan maakt zelf graag video’s van wat hij speelt. Voor deze video heeft Milan verschillende laagjes ingespeeld en gekozen voor een dikke, krachtige sound. Wessel heeft hem hierbij geholpen om dit zo goed mogelijk in beeld en geluid te vangen. Het resultaat mag er zijn, veel luisterplezier!

Max – I Giorni

Max heeft pianoles bij onze docent Steven. Hij speelt al heel wat jaren piano en hij kent pianostukken in veel verschillende muziekstijlen. Bij de zomeroptredens 2018 speelde hij een stuk van Einaudi met veel dynamiek, en dat vonden we zeer de moeite waard om een mooie opname van te maken en deze met jullie te delen. Veel luisterplezier!

Vitrinekast: Claudia – Speck of Dust

Claudia heeft zang- & songwritingles bij onze docent Jan. Ze is bezig aan een creatieve zoektocht en vindt steeds meer haar eigen identiteit als singer-songwriter. Dit uit zich in het liedje ‘’Speck of Dust’’. Veel luisterplezier!

Daniël Damen - Live to Last

Daniël schrijft en speelt zijn eigen geschreven nummers. Deze songs zijn dan ook vaak de rode draad door zijn lessen bij onze zangdocente Bo. Samen werkten ze het afgelopen jaar aan intonatie, dynamiek en klankkleur. Het nummer ”Live to Last” is een mooi resultaat van dit harde werk en dat hebben wij mooi vereeuwigd in de vitrinekast. Heel veel luisterplezier!

Steven Elders - Arcade (Duncan Laurence cover)

Steven wilde dit jaar werken aan een heel duidelijk doel: Een repertoire aan liedjes opbouwen en meer dynamiek brengen in deze songs. Zangdocent Bo heeft hem daarmee geholpen. Met het nummer van Duncan Laurence, waarmee we dit jaar het songfestival wonnen, sluit Steven 2019 af met een mooi behaald doel: 4 songs op de repertoirelijst! En daarvan zelfs eentje mooi opgenomen in de vitrinekast.

Felice Derksema - Blackbird (Beatles cover gitaar)

Felice heeft les bij onze docent Wessel. Ze is een serieuze leerling die erg vrij is op zowel de elektrische als akoestische gitaar. Een van haar favoriete nummers om te spelen is Blackbird van The Beatles. Deze speelt ze voor jullie in een van de knusse muzieklokalen van Muziekles Den Bosch.